Известие

Collapse
No announcement yet.

Тресе при тръгване 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тресе при тръгване 156 JTD

Здравейте колеги! Когато колата е студена и потеглям на ниски обороти се появява едно тресене на мотора, което за мен не е обичайно. Когато потеглям с на по-високи обороти 1100-1600 мин-1 си потегля нормално. Сменял съм тампона на скоростната кутия защото беше заминал, съединителя отделя нормално, смяната на скорости е безпроблемна, но това тресене ме дразни и не знам на какво се дължи.

маховик...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Може и да е маховик, но тресе само при тръгване на много ниски обороти през другото време не тресе, а когато спирам на кръстовище да речем и потеглям като първоначалната ми скорост е 5км/час и пак на ниски обороти продължавам да ускорявам всичко е по мед и масло не трепва.

Comment

Я пробвай да смениш спирачната течност като преди това промиеш системата.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

А за скъсан тампон на двигателя ?
          Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

колково ти е жтд-то.............бе вътрешно каре прай същите несгоди,само че, при малко по-високи обороти....колега я препипай вътр. карета за всеки случай.......
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Я пробвай да смениш спирачната течност като преди това промиеш системата.
              Това е много интересно би ли споделил защо?

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
              колково ти е жтд-то.............бе вътрешно каре прай същите несгоди,само че, при малко по-високи обороти....колега я препипай вътр. карета за всеки случай.......
              Да това е вариянт също!

Питам и аз защото имам идентичен проблем, след проверени тампони на двигателя и ск. кутия, всичко е здраво, съединителя не приплъзва грам...единствено всички ме насочват към маховик...интересното при мене е че понякога е така да кажем една, две седмици, после ако тръгна по рязко или нещо друго стане и се оправя...сега примерно от 3 седмици си потегля нормално...
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Когато се разбие лагера на маховика, той започва при ниски обороти да бие - един вид балансът му се нарушава. От там има непостоянен достатъчен контакт с феродовия диск и това довежда до вибрациите, който тук се тушират в определни граници от пружините на маховика. Ако се продължи да се кара така може нещо да влезне в купето при най тежкия случай. Най-лекият е - оставаш на пътя, не че и и в другите случаи не е така
                Имам маховик, но това на ЛС

Comment

Пробвай преди да тръгнеш натисни съединителя няколко пъти 2-3 и тогава потегляй.Виж да ли има разлика .Може да имаш задържане от помпата както казва колегата по горе за спирачната течност и обърни внимание при каква околна температура го прави.
                  CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                  Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

[QUOTE=Jivko7777;854527]Това е много интересно би ли споделил защо?
                    Сепарация на течността + студ - става много забавно
                    И аз така си мислех по едно време,че съм пред хвърляне на маховика,но причината се оказа много по-евтина и прозаична.Понеже бях обслужил спирачната система,а съдчето е общо,въобще не бях отчел факта,че гнястта в системата на съединителя си стои.Резултата беше,че ми ободри космите на тила,като застудя.После се стопли времето и всичко изчезна,което ме накара и аз да стопля,че не съм си довършил работата.
                    Изводът е:Простият се учи от собствен опит,а умният от опита на другите.Та бъдете умни.
                    Няма гаранция,че при колегата е същото,но от опит глава не боли.
                    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колата е 156 -1,9 жтд- 110кс.Благодаря колеги за мненията, ще пробвам и пиша какъв е резултата.

---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 12:56 ----------

Какви пари иска колегата за маховика ако става за мен?

Comment

Чак пък маховик ..... ако е маховик ще е все тая дали е студена или топла.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

И аз така си мислех по едно време,че съм пред хвърляне на маховика,но причината се оказа много по-евтина и прозаична.Понеже бях обслужил спирачната система,а съдчето е общо,въобще не бях отчел факта,че гнястта в системата на съединителя си стои.Резултата беше,че ми ободри космите на тила,като застудя.После се стопли времето и всичко изчезна,което ме накара и аз да стопля,че не съм си довършил работата.
                          Изводът е:Простият се учи от собствен опит,а умният от опита на другите.Та бъдете умни.
                          Няма гаранция,че при колегата е същото,но от опит глава не боли.[/QUOTE]

Доста логично, струва си да се опита.
                          _156_2,4_JTD_136hp_-EX
                          156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от miri4a Покажи съобщение
                            Колата е 156 -1,9 жтд- 110кс.Благодаря колеги за мненията, ще пробвам и пиша какъв е резултата.

---------- Post added at 13:08 ---------- Previous post was at 12:56 ----------

Какви пари иска колегата за маховика ако става за мен?
                            Toва не се коментира тук, а на ЛС

---------- Post added at 13:38 ---------- Previous post was at 13:35 ----------

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
                            Няма гаранция,че при колегата е същото,но от опит глава не боли.
                            Доста логично, струва си да се опита.[/QUOTE]
                            Това се проверява много лесн - едно принудително обезвъздушаване на лагер-помпата ще покаже има ли гняз или не. А че ти не си го направил - все едно си правил това ->

Comment

Първо си направи свясна диагностика!Почти съм сигурен че имаш прблемна дюза!

Comment

Working...
                              X